ΓΛΥΚΑ

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ

    ΥΛΙΚΑ
  • 1κιλό κυδώνι
  • 1κιλό ζάχαρη
  • 100γρ γλύκοζη
  •  Χυμό από δύο λεμόνια


    Παίρνουμε τα κυδώνια τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη.Τα βάζουμε στο νερό
    (μέχρι να τα σκεπάσει) με λίγο λεμόνι να βράσουν,πετάμε το πρώτο νερό και τα ξαναβάζουμε με λίγο νερό να βράσουν με τον ατμό τους.Όταν μισοβράσει τότε ρίχνουμε λίγο νερό ακόμα,την ζάχαρη και την γλυκόζη,το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι.Σερβίρεται κρύο.


                                                                                                                                           


    ΜΥΛΟΠΙΤΑ    (ΝΕΑ)


        ΥΛΙΚΑ

    • 250γρ. ζάχαρη
    • 200γρ. βούτυρο
    •     4      μήλα
    •             κανέλα σκόνη
        ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
    • 250γρ. ζάχαρη
    • 375γρ. αλεύρι που φουσκώνει(φαρίνα-απ)
    •     1      φακελάκι μπέικιν πάουντερ
    •     3      αυγά
    •   40γρ. κονιάκ ή άλλο ποτό
        ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και τα απλώνουμε  σε βουτυρωμένο ταψί.Τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και την κανέλα.Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το ρίχνετε πάνω από τα μήλα.Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
    Για την ζύμη χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη.Προσθέτουμε το κονίακ,το μπέικιν και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ρευστή ζύμη.Ρίχνουμε την ρευστή ζύμη πάνω από τα μήλα αφού τα έχουμε βγάλει από τον φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.Μόλις ψηθεί αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μεγαλύτερο ταψί,το ξανά ψήνουμε μέχρι καραμελώσουν τα μήλα μας.Σερβίρουμε κρύο.


                                                                                                                                              


    ΣΑΜΠΛΕ    (ΝΕΟ)


       ΥΛΙΚΑ

    • 650γρ. αλεύρι μαλακό
    • 200γρ. ζάχαρη άχνη
    • 400γρ. βούτυρο
    •     6      κρόκους
    •   40γρ. γάλα
         ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Δουλεύουμε στο μίξερ βούτυρο με άχνη μέχρι να γίνει ένα μους.Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών,το αλεύρι και χτυπάμε ίσα ίσα μέχρι να ζυμωθεί και τέλος προσθέτουμε το γάλα.Το κάνουμε μπαλίτσες,το πατάμε λίγο από πάνω και βάζουμε μέσα κουβερτούρα ή αμύγδαλο ή φουντούκι.Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.

    Δεν υπάρχουν σχόλια: