ΨΑΡΙΚΑ

ΣΟΛΩΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΦΡΕΣΚΟΝ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ


    ΥΛΙΚΑ
  • 4 τμχ(μερίδες) σολωμό φιλέτο 
  • 1/3    ματσάκι  μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3    ματσάκι  άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1/3    ματσάκι  δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/3    ματσάκι  βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 120γρ. ελαιόλαδο
  • 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  •          αλάτι,πιπέρι για γεύση
     ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κάνουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα με τα φρέσκα μυρωδικά μας την παρμεζάνα,το λάδι,το αλάτι και το πιπέρι.Στρώνουμε την κρούστα στο ωμό ψάρι και μετά όλα μαζί τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά


                                                                                                                                    


ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΠΑΡΗ ΜΑΙΔΑΝΟ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ        (ΝΕΑ)


   ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό  ψάρι φιλέτο(τόνο,πέρκα,βακαλάο κτλ)
  • 50γρ.    λιαστή ντομάτα
  • 10γρ.    κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 1/2        ματσάκι μαιδανό
  •  1          λεμόνι το ξύσμα
  •  2          κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  •              λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 50γρ.    ελαιόλαδο
  • 50γρ.    λευκό κρασί
  •              αλάτι,πιπέρι
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο ελαιόλαδο μας σωτάρουμε τα κρεμμύδια,την λιαστή ντομάτα,την κάπαρη,το ξύσμα λεμονιού.Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για 3 λεπτά.Δίνουμε γεύση με αλάτι και πιπέρι και αφού κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε μαιδανό.Στρώνουμε τα ψάρια μας σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε με αυτήν την σάλτσα.Σκεπάζουμε το ψάρι μας με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: