ΛΑΧΑΝΙΚΑ-ΣΑΛΑΤΕΣ

 ΣΑΛΑΤΑ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ


           ΥΛΙΚΑ
  • 1 ρίζα μαρούλι μέτρια
  • 1 ρίζα λόλο-ρόσο
  • 1/2 τμχ ραντίτσιο
  • 1-κόκκινη πιπεριά
  • 1-κίτρινη πιπεριά
  • 1/2 αγγουράκι
  • 4 ντοματίνια
           Σως πανδαισίας
    •   100 mlελαιόλαδο
    •    25 ml ηλιέλαιο
    •    5 gr ζάχαρη άσπρη(ένα κουταλάκι του γλυκού)
    •    1 πρέζα ρίγανη
    •    λίγο σκόρδο τριμμένο 
    •    1 πρέζα αλάτι
               ΕΚΤΕΛΕΣΗ
      Πλένουμε καλά όλα τα υλικά.Κόβουμε σε μικρά κομμάτια με το χέρι το μαρούλι,το λόλο-ρόσο και το ραντίτσιο,κόβουμε σε λεπτές λορίδες τις πιπεριές και το αγγουράκι.Τα ντοματίνια τα κόβουμε στην μέση.
      Για την σώς ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί


                                                                                                                                                    


      ΣΑΛΑΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ   


          ΥΛΙΚΑ

      • 140γρ. σπανάκι
      •   50γρ. μανιτάρια φρέσκα(άσπρα στρόγγυλα)
      •   30γρ. μπέικον
      •   25γρ. κουκουνάρι
      •   60γρ. βινεγκρέτ
           ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

      • 10γρ. βαλσάμικο μάυρο
      • 20γρ. ηλιέλαιο
      • 30γρ. ελαιόλαδο
      •   5γρ. ζαχαρη
      •   2γρ. μουστάρδα(μια μύτη στο κουταλάκι του γλυκού)
            ΕΚΤΕΛΕΣΗ
      Πλένουμε το σπανάκι καλά.Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρές φέτες αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι.Κόβουμε το μπέικον σε ζαράκια και το σωτάρουμε ελαφρώς.Για την βινγκρέτ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.Τέλος πέρνουμε μια μπασίνα(μπώλ) βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά.Σερβίρουμε ρίχνοντας το κουκουνάρι από πάνω.


                                                                                                                                              




      ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ  


         ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

      • 1 ρίζα μαρούλι
      • 1 ρίζα άισμπερκ
      • 250γρ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
      • 150γρ. αρακάς βρασμένος
      •     1      μήλο κομμένο σε κύβους
      •     1      μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
      •  1/2     αγγουράκι κομμένο σε κύβους
      •     2     ραπανάκια
      •            λίγα baby καροτάκια
          ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

      •   10γρ. μουστάρδα
      •   10γρ. ξίδι
      • 125γρ. ελαιόλαδο
      •   10γρ. ζάχαρη
      •             λίγο αλάτι
      •             λίγο άνιθο
           ΕΚΤΕΛΕΣΗ


      Πλένουμε καλά το μαρούλι και το άισμπερκ.Την κόβουμε σε κομμάτια με το χέρι.Σε μια μπασίνα(μπώλ) ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.Χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα σέικερ και περιχύνουμε την σαλάτα μας.


                                                                                                                                                    


      ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ    (ΝΕΑ)


          ΥΛΙΚΑ

      • 500γρ. φιλέτο γαλοπούλας
      •   1        λεμόνι το χυμό του
      • 3ρίζες σαλάτα πράσινη κομμένη
      •  4         ντομάτες κομμένες σε φέτες
      •  3         κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα ροδέλες(όχι χοντρές)
      •  1         αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
           ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

      • 5κσ.    ελαιόλαδο
      • 3γρ.     γλυκιά πάπρικα
      •             αλάτι
          ΕΛΤΕΛΕΣΗ
      Ψήνουμε τη γαλοπούλα στο γκρίλ πασπαλισμένη με αλατοπίπερο και περιχυμένη με το χυμό λεμόνι.Την κόβουμε φιλετάκια.Σε μια μπασίνα(μπώλ) ανακατεύουμε όλα τα υλικά.Χτυπάμε στο σέικερ το ελαιόλαδο,το αλάτι και την πάπρικα και περιχύνουμε την σαλάτα μας.

      Δεν υπάρχουν σχόλια: