ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 500ΓΡ ΚΥΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
(ΑΠΟ ΣΤΗΘΟΣ Η ΜΠΟΥΤΙ)
  •    4γρ.    πιπέρι μαύρο
  •    6γρ.    αλάτι
  •    2γρ.    κάρυ
  •    4γρ.    πάπρικα γλυκιά
  • 120γρ.   κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •     5γρ.   μαιντανό
  •    15γρ   ελαιόλαδο
  •    60γρ.  φρυγανιά
  •       2      αυγά
  •       3γρ. κόλιανδρο σκόνη 
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και κάνουμε ομοιόμορφα κεφτεδάκια.Περνάμε απο το τηγάνι.


                                                                                                                                       


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΡΥ             (ΝΕΑ)


    ΥΛΙΚΑ

  •  40γρ. ελαιόλαδο
  •   1       κοτόπουλο σε μερίδες
  •   1       κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •   1κγ.  ζάχαρη
  •   1       ποτήρι λευκό κρασί
  •   2κσ. κάρυ
  •   2       ποτήρια χυμό ανανά
  • 250γρ. κρέμα γάλακτος
  •   3        τρίχρωμες πιπεριές κομμένες σε ζαράκι
     ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το μεριδοποιημένο κοτοπουλό μας στο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ροδοκόκκινο.Προσθέτουμε το κρεμμύδι,αλάτι,πιπέρι και την ζάχαρη.Σβήνουμε με λευκό κρασί.Προσθέτουμε το κάρυ και τον χυμό ανανά.Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας(ίσως χρειαστεί 1 ποτήρι νερό μέχρι μαλακώσει).Αμέσως μετά προσθέτουμε τις πιπεριές και την κρέμα γάλακτος,βράζουμε ελαφρώς μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: