ΚΡΕΑΤΙΚΑ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
   
   ΥΛΙΚΑ

  • 700γρ. χοιρινός κυμάς
  • 300γρ. μοσχαρίσιος κυμάς
  • 300γρ. φέτα τριμμένη
  •     3γρ. πιπέρι μαύρο
  •   12γρ. αλάτι
  •   10γρ. ρίγανη
  • 150γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •   10γρ. μαιντανό
  •   80γρ. ελαιόλαδο
  •   90γρ. φρυγανιά
  •     2      αυγά
  • 250γρ. γάλα
  • 150γρ. ψωμί
   ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά και κάνουμε ομοιόμορφα κεφτεδάκια.Αμέσως μετά αλευρώνουμε και περνάμε από το τηγάνι.Τα τοποθετούμε μέσα στην σάλτσα μας και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.


  ΣΑΛΤΣΑ....

  •   150γρ. ελαιόλαδο
  •   200γρ. πελτέ
  •   400γρ. ζωμό κότας
  •       2      σκελίδες σκόρδο
  •       2      δαφνόφυλλα
  •       4      κόκκους μπαχάρι
  •               αλάτι
  •               πιπέρι
  •               ζάχαρη
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί και δίνουμε γεύση με το αλάτι,το πιπέρι και την ζάχαρη.


                                                                                                                                              


ΧΟΙΡΙΝΟ ΕΣΚΑΛΩΠ ΠΙΚΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ    


   ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ

  • 1500γρ. χοιρινή μπριζόλα χωρίς κόκκαλο κομμένη σε φέτες 60γρ.
  •     10     ασπράδια αυγού χτυπημένα
  •    25γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο
  •  100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  •  250γρ. αλεύρι
  •  200γρ. ελαιόλαδο
     ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Προσθέτουμε στα χτυπημένα ασπράδια αυγού το φασκόμηλο την παρμεζάνα αλάτι και πιπέρι.Αλευρώνουμε τα κομματάκια του κρέατος και μετά τα βουτάμε στο μείγμα με τα ασπράδια.Σε ένα τηγάνι με το λάδι μας περνάμε τα κομμάτια του κρέατος και τα δίνουμε ωραίο χρυσάφι χρώμα.


                                                                                                                                              


ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ      (ΝΕΑ)


   ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
  • 80γρ.   ελαιόλαδο
  • 2τμχ.   κρεμμύδια ξερά
  • 1σκ.    σκόρδο
  • 3          κόκκους μπαχάρι
  • 1          δαφνόφυλλο
  • 60γρ.   πάστα ντομάτας
  • 3          ντομάτες φρέσκιες  τριμμένες
  • 1κγ.     ζάχαρη
  • 200γρ. ζωμό κότας
  • 300γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα 1/4
  • 200γρ. ελιές πράσινες ροδέλες
  •             αλάτι,πιπέρι
      ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο,τα κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα μαζί με το κρέας,τα μανιτάρια και τις ελιές.Προσθέτουμε τους κόκκους μπαχάρι,το σκόρδο,το δαφνόφυλλο,τις τριμμένες ντομάτες΄την πάστα ντομάτας,την ζάχαρη,αλάτι και πιπέρι.Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας(μάλλον θα χρειαστεί να προσθέσουμε 2 ποτήρια νερό μέχρι να μαλακώσει το κρέας).







Δεν υπάρχουν σχόλια: